Allround zorg

Ontdek een wereld van welzijn en zorg in onze allesomvattende praktijk. Of je nu op zoek bent naar fysiek herstel, emotionele ondersteuning, persoonlijke groei of gewoon een moment van ontspanning, wij staan voor je klaar. Met een team van toegewijde professionals bieden we een reeks diensten, van kinesitherapie en osteopathie tot psychologische steun, seksualiteit, massage, voedingsadvies, voetreflexologie, ontharing en opvoedingsondersteuning.

Welkom in een plek waar jouw welzijn centraal staat en waar we samen werken aan een gezonder, gelukkiger leven.

kine

Seksuele klachten

Seks hoort nooit pijnlijk te zijn. Wanneer er toch pijn bij seks  wordt gevoeld adviseren we je te laten informeren bij je gynaecoloog en bekkenbodemtherapeut (kinesitherapeut)

Lees meer

Bekkenbodem voor mannen

Mannen, ook jullie zijn welkom bij de wolk voor therapie van je bekkenbodemspieren. 

De meeste mannen worden echter pas geconfronteerd met hun bekkenbodemspieren wanneer zij een operatieve ingreep hebben moeten laten uitvoeren aan de prostaat. Heb je klachten, kom sneller langs.

Lees meer

Bekkenbodem voor vrouwen.

Los van een zwangerschap zijn alle vrouwen welkom bij de wolk voor therapie van de bekkenbodemspieren. 

Lees meer

Bekkenbodemtherapie voor kinderen

HOERA! De eerste keer pipi of kaka op het potje! Terwijl het ene kind haast vanzelf droog wordt, kost zindelijk worden het andere kind heel wat moeite. Door de super absorberende luiers is de leeftijd dat kinderen zindelijk worden algemeen verlaat.

Lees meer

Postnatale kinesitherapie

Een zwangerschap en een bevalling putten de bekkenbodemspieren fel uit. Allereerst ondersteunt deze spiergroep tijdens de zwangerschap de groeiende baby waardoor alleen al van het 9 maand dragen, deze spieren ontzettend uitgeput zijn.

Lees meer

Prenatale kinesitherapie

Heb je tijdens je zwangerschap last van bekkenpijn, lage rugpijn, klachten bij het veranderen van houding, dan kan een kinesist je zeker helpen.

Lees meer

psych steun

Screening psychosociale kwetsbaarheid

Wanneer je zwanger bent, is het sterk aangewezen om regelmatig op controle te gaan om fysieke parameters in kaart te brengen. Denk maar aan de suikertest om het suikergehalte in je bloed te meten, urinetesten, de echo’s op  12, 20 en 32 weken zwangerschap.

Lees meer

Geboortetrauma

Soms loopt de bevalling niet zoals verwacht en blijft deze ervaring nazinderen. Elke bevalling is zo uniek dat het er niet zozeer toe doet wat je hebt meegemaakt maar eerder hoe jij het hebt beleefd, wat het met jou heeft gedaan en nog steeds doet.

Lees meer

Psychologische ondersteuning

Het krijgen van een kindje is elke keer opnieuw een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Als koppel sta je voor een hele uitdaging. Tijdens de zwangerschap en in de maanden vlak na de bevalling worden zowel jij als je partner behoorlijk op de proef gesteld.

Lees meer

Psychologische steun

Het krijgen van een kindje is elke keer opnieuw een ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Elke zwangerschap is een unieke ervaring en gaat dus ook gepaard met haar eigen gevoelens, twijfels, vragen en soms ook wel angsten en onzekerheden.

Lees meer

Psychologische ondersteuning bij zwangerschapswens

Je besluit om zwanger te worden. Een heel intiem moment en een grote stap. Het kan een enorme teleurstelling teweegbrengen als het niet meteen lukt om zwanger te worden. 
Is zwanger worden voor jou al een lange weg geworden?

Lees meer

ontharing

Ontharing na de bevalling

Laat ons even heel duidelijk zijn. Lichaamshaar is heel normaal en hoeft niet weg gehaald te worden. Wil jij na de bevalling terug starten met waxen dan kan je bij ons terecht. Caroline en Eva van Ko zijn verpleegkundige en gespecialiseerd in waxen tijdens de zwangerschap en kraamtijd.

Lees meer

Ontharing tijdens de zwangerschap

Laat ons even heel duidelijk zijn. Lichaamshaar is heel normaal en hoeft niet weg gehaald te worden. Vind je het idee om negen maanden lang en te moeten dealen met een wildgroei aan lichaamshaar geen geruststellende gedachte?

Lees meer

Ontharing bij zwangerschapswens

Heb jij een zwangerschapswens? Start dan tijdig met waxen, de hormonen als je zwanger bent kunnen er soms voor zorgen dat waxen extra gevoelig wordt. Hoe eerder je start, hoe beter het ook gaat tijdens je zwangerschap.

Lees meer

voetreflexologie

Voetreflexologie na de bevalling

Wat een wonder mooi en sterk lichaam heb je toch! Net een baby op de wereld gezet. Een welgemeende dikke proficiat met de geboorte van je baby, maar ook vooral met de geboorte van jou, als mama (van x aantal kinderen).

Lees meer

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap

Proficiat met je zwangerschap! Hoe gaat het met je? Echt, ga maar eens voelen hoe het met je gaat. Ben je moe? Of juist vol energie? Ben je graag zwanger? Of helemaal niet? Heb je het moeilijk met je lichaam dat elke week zo verandert?

Lees meer

massage

VRUCHTBAARHEIDSMASSAGE

Zwanger worden en/of blijven is niet altijd vanzelfsprekend. Dit kan gepaard gaan met een rollercoaster van emoties. Wanneer je natuurlijk zwanger wil worden of je in een medisch traject zit, kan een vruchtbaarheidsmassage ondersteuning bieden tijdens deze moeilijke en onzekere periode.

Lees meer

Zwangerschapsmassage

HOERA! Zwanger! Één van de meest intense periodes in je leven waarbij je zowel fysiek als emotioneel door heel wat veranderingen heengaat. De ene ervaring is de andere niet. Het hoort er (helaas) allemaal bij.

Lees meer

voedingsadvies

Voedingsadvies bij kinderen

Een gezond voedingspatroon is enorm belangrijk voor de goede groei en ontwikkeling van je kindje en heeft een effect op de gezondheid op lange termijn.

Lees meer

Voedingsadvies na je zwangerschap

Een zwangerschap en bevalling zijn zeer ingrijpende gebeurtenissen die heel wat van je vergen. Je lichaam heeft een zware fysieke prestatie geleverd en hierbij je reserves uitgeput. Het kan even duren voordat je lichaam terug in balans komt. Voedingsadvies kan hier bij helpen. 

Lees meer

Voedingsadvies bij zwangerschapswens

Wil je graag zwanger worden? Wist je dat levensstijl en voeding een belangrijke rol kunnen spelen in de conceptiefase? Je kan bij ons terecht om hier meer informatie over te krijgen! 

Lees meer

Voedingsadvies tijdens je zwangerschap

Wist je dat de voeding gedurende de eerste 1000 dagen van het leven van een kind – startend vanaf de conceptie – zijn gezondheid bepaalt op lange termijn? Wat je eet tijdens de zwangerschap speelt dus een belangrijke rol in de gezondheid en ontwikkeling van je baby. 

Lees meer

opvoeding

Opvoedondersteuning

Soms lijkt het alsof het ouderschap iets is dat we meteen onder de knie moeten hebben, net zoals het opvoeden van meerdere kinderen een evidentie lijkt te zijn. Maar niets is minder waar.

Lees meer

psychologische ondersteuning

Postnatale psychologische begeleiding

Soms loopt de bevalling niet zoals verwacht en blijft deze ervaring nog een tijdje nazinderen.

Lees meer

osteopathie

Osteopathie bij baby’s

Een geboorte is voor je baby een intense ervaring. Zelfs bij een vlotte bevalling vraagt het hele geboorteproces een groot aanpassingsvermogen van je baby. Die aanpassing is soms uitdagend en dat kan ervoor zorgen dat je baby niet goed in z'n velletje zit.

Lees meer

Osteopathie na de bevalling

Soms brengt een bevalling je even uit balans, een osteopaat kan je helpen die balans terug te vinden.

Lees meer

Osteopathie tijdens de zwangerschap

Osteopathie kan ondersteunen bij heel wat zwangerschapsongemakken. Het doel van osteopathie is het lichaam helemaal spanningsvrij te krijgen en de ongemakken te verlichten.

Lees meer

Osteopathie bij zwangerschapswens

Kinderen krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend: één op de drie koppels raakt niet binnen een jaar zwanger. Soms duurt het gewoon wat langer, maar er kunnen zich ook vruchtbaarheidsproblemen voordoen.

Lees meer

Waar kan je ons vinden?

Zoek het passend Wolkje voor jouw vraag!

Specialisatie
Wie zoek je?


Locatie
Waar op consult?Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan