HOERA! Zwanger! Één van de meest intense periodes in je leven waarbij je zowel fysiek als emotioneel door heel wat veranderingen heengaat. De ene ervaring is de andere niet. Het hoort er (helaas) allemaal bij. Een diep ontspannende massage kan je helpen om je kwaaltjes te verlichten en jezelf opnieuw wat rust te vinden die je misschien even kwijt was.
Waarom een zwangerschapsmassage?
Even he-le-maal ZEN! Als je traint voor een marathon, mag ik hopen dat je af en toe ook die kuiten wat extra aandacht geeft (of beter, dat dit voor jou gedaan wordt).
Het masseren van de spieren zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, hierdoor worden afvalstoffen ook beter afgevoerd. BYE BYE dikke voeten! Een zwangerschapsmassage kalmeert je zenuwstelsel. Door de aanrakingen stijgt je oxytocine-gehalte wat op zijn beurt weer zorgt voor dat gelukzalig gevoel! Dat heb je nodig want een zwangerschap kan best een stresserende periode zijn. Uit ervaring merk ik op dat verschillende onzekerheden, de zorg voor je partner en misschien wel andere kinderen in je gezin, het werk dat je nodig heeft, maken dat je jezelf weleens achteraan op het agenda zet. Het ideale moment om jezelf eens goed te laten verwennen, lijkt me.
Het is me een waar genoegen om daar deel van te mogen uitmaken.
Hoe verloopt een zwangerschapsmassage?
Doordat een zwangere vrouw een rugligging beter vermijdt, wordt deze massage in zijlig uitgevoerd. In een aangename setting, met de juiste temperatuur, geur en zachte muziek heb je alle ingrediënten om volledig te ontspannen. Er wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke oliën. Onze huid is ons grootste orgaan, dat moeten we met de nodige zorg behandelen. Het heeft een belangrijke beschermende en absorberende functie. De natuurlijke olie (vaak amandelolie of jojoba) voedt onze huid, zorgt ervoor dat de poriën beter openen en de huid dus beter hydrateert.
Wanneer kan een zwangerschapsmassage?
In principe kan een zwangerschapschapsmassage op elk moment in de zwangerschap hoewel er wel enkele aandachtspunten zijn. Vooraf worden enkele zaken overlopen die me meer inzicht geven of een massage op dat moment aangewezen is of niet. Voornamelijk in het eerste trimester, wanneer de foetus zich aan het vormen is. Er is geen wetenschappelijke evidentie die aantoont dat dit een zwangerschapsverlies uitlokt maar in deze periode zijn we liever voorzichtig en worden buik en onderrug bijgevolg niet gemasseerd.
Tijdens een zwangerschapsmassage wordt gewoonlijk de buik mee gemasseerd. Er wordt op die manier extra contact gemaakt met dat kleintje, zowel door jou als door mij. Vooraf vraag ik toestemming omdat aanrakingen nagenoeg altijd intiem zijn, zeker op die plaats. Het kan goed zijn dat jij je er op dat moment niet comfortabel bij voelt en liever hebt dat je buik niet wordt aangeraakt. In dat geval wordt die zone niet meegenomen in de massage.
Hoe maak je een afspraak?
Kom je graag in Boortmeerbeek dan kan je online een afspraak maken met Julie of Kaatje. Vind je geen moment dat past, kan het ook op een ander moment. Mail hiervoor met Julie op julie@de-wolk.be of Kaatje op kaatje@de-wolk.be
Liever een massage in Puurs dan kan je online een afspraak maken bij Marianne
Wil je een zwangerschapsmassage cadeau geven?
Wie verdient volgens jou een zalige massage en waarom? Laat het gerust weten via mail en een cadeaubon komt jouw richting uit na het ontvangen van de betaling. Deze cadeaubon kan enkel per mail besteld worden.
Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.
Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan
Julie Piedfort
vroedvrouwzwangerschapsmassagemamamassage
Kaatje Maertens
zwangerschapsmassagemamamassagevruchtbaarheidsmassage
Marianne Callebaut
zwangerschapsmassage