Slaapadvies

Slaap is heilig! En zeker wanneer je jonge kinderen in huis hebt. 
Heb jij vragen rond het slaappatroon of het slaapgedrag van je kleintje? Dan kan een slaapcoach jou zeker helpen! 
 

Met welke vragen kan ik terecht bij een slaapcoach?

Hieronder enkele voorbeelden van vragen of situaties waarmee we je kunnen verder helpen. Staat jouw vraag of thema er niet tussen? Geen zorgen, als jouw vraag over slaap gaat, ben je waarschijnlijk aan het juiste adres. Twijfel je toch nog? Neem gerust contact op en dan bekijken we samen of we je kunnen verder helpen.

  • Mijn kindje slaapt alleen op mijn arm, is dit normaal? 
  • De dutjes van mijn kindje duren slechts 30 minuten. Wat nu? 
  • Mijn kind wordt ’s nachts veel wakker. Kan ik hier iets aan doen? 
  • Ik wil graag dat mijn kindje zelfstandig in slaap kan vallen, hoe pak ik dit best aan? 
  • Ik hoor en lees veel meningen over slaap, maar wat is nu wel of niet waar? 
  • Inslapen gaat heel moeizaam, het kan wel een uur duren. Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit makkelijker gaat? 
  • Ik heb geen idee hoe vaak en hoe lang mijn kindje zou moeten slapen. 
  • Vanaf wanneer moet ik wat meer structuur brengen in de dutjes van mijn kind? 
  • Mijn kind is altijd om 4u ’s nachts klaar om aan de dag te beginnen. Is dit normaal? 
  • Mijn kindje valt alleen in slaap aan de borst. Is dit een probleem?

Hoe ziet een slaapconsult eruit?

Een slaapconsult bestaat uit één gesprek (60 minuten) en twee opvolgtelefoons (+/- 15min). Tijdens het eerste gesprek, brengen we samen het slaapgedrag van je kleintje in kaart en staan we stil bij de vragen die je hebt. Afhankelijk van je vragen, bekijken we waarmee je aan de slag kan gaan en stellen we, indien gewenst, een concreet plan van aanpak op.

Vervolgens spreken we twee momenten af waarop we jou telefonisch contacteren. Tijdens deze telefoontjes krijg jij de kans om te vertellen hoe het ondertussen gaat, of er dingen veranderd zijn, wat er beter gaat en wat er nog moeilijk is. Indien nodig, bespreken we samen wat je nog kan proberen of anders kan doen. 

Blijf je na het tweede telefoontje met vragen of bezorgdheden zitten, dan kunnen we terug een gesprek plannen om nog eens uitgebreid bij al je vragen stil te staan. 

Gaat een consultatie live door of online?

Zoals jij het wil! Is het voor jou makkelijker om een videogesprek te doen, dan kan het zeker online. Anders zien we jou graag in de praktijk in Boortmeerbeek of Puurs! 

Zoek hier jouw wolkjes (slaapadvies)
Locatie
Waar op consult?




Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Ruth Berckmans
Ruth Berckmans

Psychologisch consulentopvoedondersteuningPerinatale counselingslaapadvies

Zoek je nog iets anders?

Postnatale consultatie vroedvrouw

Na de eerste weken kan je ook in de praktijk terecht. Nog een heel jaar lang. In onze wachtzaal zitten mama’s die nog maar net twee streepjes op een test zagen verschijnen naast mama’s met een baby die al vlotjes kan kruipen. Wij begeleiden ouders tot de kindjes één jaar zijn. Omdat we weten dat dat nodig is. We zijn hier voor jou.

Lees meer   >

Huisbezoek vroedvrouw

Hoera, een baby! Een van de meest ingrijpende veranderingen in je leven: daar mag je gerust een professional voor inschakelen. Want elke mama verdient een vroedvrouw: iemand die je begeleidt van A tot Z, van prenatale vraag tot postnatale zorg. Jouw steun en toeverlaat. Een vroedvrouw is er voor al jullie zorgen én dromen, eender wanneer. Wij bij De Wolk garanderen dat we goed voor jou en je baby zullen zorgen, welke kleur jouw wolk ook heeft: roze, zwart of alle kleuren er tussenin.

Omdat thuiskomen een hele aanpassing is, komen we na je ontslag uit het ziekenhuis snel langs. We komen dagelijks langs tot en met de vijfde dag na de bevalling. Ook al gaat alles goed raden we deze opvolging aan, de eerste dagen thuis is immers een medische opvolging noodzakelijk.

Een vroedvrouw is er niet enkel voor mama’s en baby’s. Ook voor de papa’s en meemama’s, voor broers en zusjes. Want: een nieuwe baby in huis is héérlijk, maar het is ook een heuse aanpassing voor jullie allemaal. Je partner wordt een ouder, jij wordt een mama, jullie enige kindje wordt plots ‘de oudste’

Lees meer   >

Borstvoedingsbegeleiding

Borstvoeding geven is fijn, vele jonge mama’s vinden het heerlijk hun kindje zelf te voeden. Borstvoeding geven is een mooi, logisch en natuurlijk gevolg op zwangerschap en geboorte. Moeders zijn terecht trots als ze hun kindje zien groeien en bloeien op hun melk.

Bij sommige moeders verloopt het voeden vanzelf, maar helaas is dat niet altijd het geval. Er zijn mama’s die de ene hindernis na de andere moeten overwinnen vooraleer ten volle te kunnen genieten van het geven van borstvoeding. Heel belangrijk bij borstvoedingsmoeilijkheden is het krijgen van de juiste begeleiding en tips. Informeer je reeds tijdens de zwangerschap, zorg voor begeleiding aan huis ook al gaat alles goed, zo kunnen we vaak problemen voorkomen. Bij moeilijkheden neem zeker contact op, dan zoeken we samen naar een oplossing. Je kan tijdens de hele borstvoedingsperiode bij een vroedvrouw of lactatiekundige IBCLC van onze praktijk terecht.

Lees meer   >