Dit is Roosje

Kom je binnen bij De Wolk, dan is Roosje meestal één van de gezichten die je als eerste ziet. Haar bureau is onderdeel van de wachtzaal en dat vindt ze zelf echt heel leuk want zo leert ze veel mama’s (to be) beter kennen. De Wolk dat is haar eerste kennismaking met werken in de zorg het voelt voor haar nooit als ‘een job’, maar als een heel bijzonder moment in iemands leven waar ze eventjes mee deel van mag uitmaken.

Roosje is onze praktijkassistente en zij is het zonnetje in onze wolk. Ze ontvangt je met de glimlach. Roosje is getrouwd met Joost en mama van Jules en Lucie. Ze wonen in Mechelen.

Enkele vragen aan Roosje

Wanneer is Roosje aanwezig?

Roosje is aanwezig in boortmeerbeek tijdens onze openingsuren:

Maandag: 9u-16u
Dinsdag: 9u-16u
Donderdag: 9u-16u
Vrijdag: 9u-17u

Als je één tip mag geven aan toekomstige ouders, welke dan?

Ik raad alle mama’s of papa’s die bellen om de geboorte te melden aan om zeker een huisbezoek van de vroedvrouw in te plannen op de dag van thuiskomst zelf. Niets zo spannend als die eerste nacht thuis, dus als de vroedvrouw je dan op voorhand kan geruststellen is dat echt heerlijk.

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken?

Om frietjes van het frituur te eten en Gilmore Girls te kijken!

Waarom moeten mama’s een vroedvrouw onder de arm nemen?

Voor mij maakte de vroedvrouw echt het verschil bij de thuiskomst. Je huis, hoofd, hart (en in mijn geval borsten) zijn ontploft en je weet even echt niet meer of je goed bezig bent. Toen nam de vroedvrouw zachtjes het heft in handen en dat hadden we toen echt nodig. Zij bracht rust.

Klaar om Roosje te ontmoeten?

Wolkjes over Roosje

Roosje leerde ik kennen bij Goldfish, mijn favoriete kledingwinkel in Mechelen. Elke keer als ik haar zag werd ik zo hartelijk onthaald. Roosje was zwanger van haar 2de en schakelde me als vroedvrouw in. Toen ik hoorde dat Roosje werk zocht, dacht ik: “Roosje, dàt is een wolkje” Ik had helemaal nog geen vacature, met dat zotte idee stapte ik naar het sociaal secretariaat en zo zot bleek het niet te zijn. En van het ene kwam het andere, en nu zit ze achter onze receptie.

Wat een handigheid is het om een Roosje te hebben! Misschien zou deze term moeten ingeschakeld worden als een begrip. Zo een gemak als zij er is. Ook altijd een fijne babbel en steeds met de glimlach aanwezig. Niet meer weg te denken, die Roosje!

Ik heb Roosje voor het eerst leren kennen als een kei toffe mama tijdens haar postnataal herstel. Ondanks we beiden van Mechelen zijn en heel wat dezelfde mensen kennen, zijn onze paden pas terug gekruist sinds ik bij De Wolk werk. En wat ben ik blij dat die paden terug gekruist zijn! Roosje staat voor schaterlachen, peptalks, warm en oprecht advies, team Mechelen op de fiets, liefde voor Harry Styles, hippe t-shirts en 2 supercoole kids thuis... Met Roosje heeft iedereen een raakvlak, dat maakt haar voor mij, voor De Wolk, een onmogelijk ontbrekende schakel in dat team aan geweldige mensen. 

Roosje was de eerste persoon die na mij volgde bij De Wolk en ook van Mechelen. Meteen een klik! Een patiënte die wat later komt op consultatie, een springkwartiertje en daar duikt dat befaamde zitbankje op, naast Roosjes bureau voor een korte koffieklets. Roosje weet dat mijn eetgewoontes niet altijd op en top zijn tijdens een drukke consultatie of dag vol huisbezoeken. Mijn standaard zin in is dan ook: ‘Ik heb honger!’. ‘Julie, daar staan mijn nootjes hé’, ‘Julie, ik heb onderaan in de kast nog fruitrepen liggen!’, ‘Roosje, mag ik misschien een stukje van uw salami in de koelkast?’, liefde gaat door de maag, toch?