Dit is Silke

Silke is 29 jaar en gelukkig samen met Lloyd. Ze hebben twee kindjes, Lou en Elle.
Silke deed reeds ervaring op als verpleegkundige en apotheekassistente. Als vroedvrouw bij De Wolk voelt ze zich vereerd haar passie als beroep te kunnen uitoefenen.
 

Enkele vragen aan Silke

Wat is het leukste aan je job?

Elke dag opnieuw maak ik deel uit van de meest dierbaarste momenten uit het leven van nieuwe ouders. Dierbaar, maar ook heel kwetsbare momenten. Ik hoop altijd deze momenten nòg mooier te maken door er te zijn, steunen, zorgen, adviseren,... Het is een enorme eer dat ik dit kan doen. 

Wat zijn je hobby's

Elke maandagavond volg ik musicallessen bij Musicalia in Asse. Zingen, dansen, acteren en dit liefst op een podium, zijn mijn tweede passie. 
Toen ik mijn eerste kindje kreeg stopte ik met alles. Na 2 jaar besefte ik dat dit het slechtste besluit ooit was. Ik was niet alleen mama en mocht mijzelf niet uit het oog verliezen. Ik startte bij Musicalia. Deelnemen aan de lessen voelde als een enorme bevrijding. Het komt er niet extra bij, nee, het gééft energie. Fantastisch toch?

Je mag één ding kiezen: wat wil je aanstaande moeders op het hart drukken?

Mama zijn is een fulltime job. Je kan niet én een perfecte mama zijn én huisvrouw én partner én werknemer. In deze tijd moeten we te veel rollen opnemen. Spiegel jezelf dus niet aan anderen en leg de lat niet te hoog. Iedereen handelt naar zijn vermogen en doet goed. Durf om hulp vragen en zorg vooral goed voor jezelf. 
You can’t pour from an empty cup
 

Je bent zelf al 2x mama geworden. Wat had je onderschat?

De extreme vermoeidheid en onderschattende reacties van anderen. 
Mijn eerste kindje was een zware huilbaby. Overdag hazenslaapjes van 5 minuten. Van arm naar arm. ’s Avonds huilde, nee krijste hij gemiddeld 6u aan een stuk tot in de vroege uurtjes. Je leeft op een automatische piloot tot het niet meer gaat. Je rent van dokter naar osteopaat en dokter en opnieuw. Reacties als ‘Is het jouw eerste kindje?’ en ‘Mevrouw, baby’s wenen nu eenmaal.’ halen je volledig onderuit. Gelukkig had ik zelf de kennis om te weten dat dit niet oké was en klopte ik op tafel. Na weken zoeken en eindelijk gehoord te worden vonden we de oplossing om ons zoontje te verlossen van helse pijnen. Want ja die had hij. 
Maar wat met ouders die deze kennis niet hebben? Deze ervaring heeft mij enorm gemotiveerd om ouders heel serieus te nemen en niet op te geven. Elk geboorteverhaal is uniek en bijzonder en verdient persoonlijke aandacht. 

Wat zeggen Wolk mama's papa's?

Zag jij Silke

Wil jij graag iets meer vertellen over Silke? Laat het ons weten, en wie weet kom jij hier op onze website.

Klaar om Silke te ontmoeten?

Wolkjes over Silke

Silke kreeg van mij een telefoontje naar een sollicitatiebrief. Nog geen dag later kwam ze op gesprek, weer een dag later hoorde ze 'Welkom bij De Wolk' en gaf ze haar ontslag als apotheek assistente. Sindsdien vind je ze in Puurs.

Silke is perfectionistisch, flexibel en enorm grappig. Een fantastische collega dus! Ondanks dat ze 2 kids heeft rondlopen thuis kunnen we steeds op haar rekenen. Silke is altijd in voor een wolk feestje, met haar FOMO zal ze steeds tot de laatste blijven. Silke werkt nu al meer dan een jaar bij De Wolk Puurs en ik ben zo blij dat zij bij ons team gekomen is.