Dit is Anneleen

Anneleen is vroedvrouw en lactatiekundige IBCLC. Ze is getrouwd met Dries en samen hebben ze drie zoontjes. Ze woont in Sint-Katelijne-Waver in werkt vooral in regio Puurs. 

Anneleen is afwezig voor onbepaalde duur, je kan terecht bij de collega's van Puurs.

Enkele vragen aan Anneleen

Waarom ben je vroedvrouw geworden?

Omdat het het mooiste beroep is dat er bestaat. Een baby die in de buik van een vrouw groeit, het blijft het grootste wonder. Het is ook zo mooi om te zien hoe vrouwen moeders worden en mannen vaders. Kindjes worden broers of zus en heel de dynamiek binnen een gezin verandert weer. Zo fijn om als vroedvrouw hier van dichtbij deel van uit te mogen maken. In de lagere school schreef ik al in vriendenboekjes dat ik later vroedvrouw ging worden, al geef ik nu eerlijk toe dat dat toen nog een redelijk abstract begrip was.

Je mag één ding kiezen: wat wil je aanstaande moeders op het hart drukken?

Vertrouw op je eigen buikgevoel als mama. Ik ben er van overtuigd dat elke vrouw dit heeft, maar dat het soms heel moeilijk is om het te voelen. Er komen na een geboorte zoveel verschillende meningen en adviezen op je af. Maar geef jezelf de tijd om stil te staan bij wat je nu zelf eigenlijk voelt en denkt. En kijk naar je baby. In combinatie met je eigen instinct, wijst die altijd de juiste weg.

Wat vind je het leukst aan mama zijn?

Het feit dat je onvoorwaardelijke liefde kan voelen. Het klinkt cliché, maar de liefde voor je kinderen is het mooiste wat er bestaat. Mama zijn is vaak heel moeilijk en het is zeker niet altijd rozengeur en maneschijn, maar de kusjes en knuffeltjes maken alles goed.

Wat zijn jouw kleine gelukjes?

De eerste tas koffie ’s ochtends, de geur van vers gewassen lakens, de gezichtjes van mijn kindjes als ik ze van school ga halen, thuiskomen in een opgeruimd huis. Al is dat laatste met 3 kinderen in huis eerder een zeer uitzonderlijk gelukje.

Klaar om Anneleen te ontmoeten?

Wolkjes over Anneleen

Naast een super goeie mama is Anneleen een top collega. We werken al een goed half jaar samen en het lijkt alsof het nooit anders is geweest. Anneleen is mijn vaste collega in Puurs en wat is het leuk samenwerken met haar. Soms nog snel een babbeltje na de consultatie of even ons hart luchten bij elkaar. Eén van Anneleen haar kwaliteiten is om kersverse ouders een hart onder de riem te steken als ze het even wat moeilijker hebben.

Anneleen en ik werken vaak samen in de weekends, zij dan voor haar regio en ik voor de mijne. Altijd leuk om dan kort te bellen of te smsen om even te overleggen of te horen hoe het weekend al gaat. 

Anneleen is een heel warm persoon, ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Samen leerden we onze weg kennen in het wolkjesverhaal. Heel fijn hoe we ons hart kunnen luchten bij elkaar en onze ervaringen delen. Naast vroedvrouw, is ze ook een topmama! Ik heb vaak bewondering hoe ze het vroedvrouw zijn zo goed combineert met haar drie spruiten thuis. Als ik na Anneleen ergens op huisbezoek kom, zijn de mensen altijd zo goed geïnformeerd en staat het kindboekje volgeschreven met informatie, wat een topper!