Menopauzeconsulente

Met een menopauze consultatie wordt je voorbereid op de menopauze door correcte informatie te krijgen over wat er net met je lichaam gebeurt tijdens deze fase in je leven. Ook in de aanloop naar de menopauze kan je al ongemakken ervaren.  De bestaande klachten worden opgelijst en je krijgt praktische tips mee waar je mee aan de slag kan. 
Deze consultatie is bestemd voor vrouwen, partners zijn ook altijd welkom, ongeacht de leeftijd en of er al dan niet al klachten zijn. 
 

Met welke vragen kan ik dan terecht bij een menopauzeconsulente?

De menopauze beïnvloedt vele systemen in je lichaam en omvat vele aspecten in je leven, vragen kunnen dan ook heel uiteenlopend zijn:

  • Wat is de menopauze?
  • Ik heb opvliegers, wat kan ik daar aan doen?
  • Waarom heb ik het gevoel dat niemand me begrijpt?
  • Waarom ben ik de laatste tijd zo prikkelbaar?
  • Ik slaap zo slecht, is dat een gevolg van de menopauze?
  • Kan ik in gewicht aankomen door de menopauze?
  • Ik ben zo moe en heb vaak hoofdpijn, is dat het gevolg van de slechte nachten of zit de menopauze daar ook voor iets tussen?
  • Ik heb het gevoel dat ik niet meer mee kan op het werk, ik loop achter de feiten aan en vergeet veel zaken. Wat is er aan de hand met mij?
  • Ik ben 43 jaar, de menopauze is een “ nog ver van mijn bedshow”, toch?
  • Mijn arts raadde me hormonen aan, is dat wel veilig?
     

Hoe gaat dat dan in zijn werk, zo’n gesprekken bij een menopauzeconsulente?

Een gesprek bestaat uit verschillende fasen. Enerzijds heb je het informatieve luik. We bespreken welke fysiologische veranderingen je lichaam doormaakt tijdens deze fase en welke symptomen die kunnen veroorzaken. Anderzijds gaan we na of je je al in de (peri)menopauze bevindt en of je al symptomen gewaar wordt. Tot slot sluiten we af met praktische tips die je meteen kan toepassen in het dagelijkse leven.
Indien het aangewezen zou zijn je door te verwijzen naar een arts, help ik je hier uiteraard bij verder.
 

Hoelang duurt zo’n gesprek?

Voor een eerste gesprek plannen we steeds een uur in. Het is belangrijk om alle informatie op een rustige en duidelijke manier met elkaar te delen. Ook de ernst van de klachten of het aantal vragen zal een invloed hebben op het aantal contacturen die er nodig zullen zijn om je zo goed mogelijk verder te helpen.

Hoeveel gesprekken heb ik nodig?

Hoeveel gesprekken er nodig zijn is afhankelijk van het aantal vragen en/of  klachten. Vaak is één gesprek voldoende om je met specifieke tips op weg te helpen. Maar, aarzel zeker niet om een vervolgconsult in te plannen indien je klachten niet verbeteren, je nieuwe klachten ervaart of je de toegepaste tips wil evalueren.

Waar gaat dit gesprek door?

Deze gesprekken gaan door in de praktijk van Boortmeerbeek. Is het voor jou moeilijk om je te verplaatsen of woon je niet in de buurt dan kunnen deze consultaties ook online plaatsvinden. Vind je geen geschikte afspraak of wens je een teleconsult? Neem dan zeker contact met me op!

info@menopauzeconsulente-zoe.be

Indien ik een partner heb, komen we dan best met twee?

Waar jij je het meest comfortabel bij voelt! 
De (peri)menopauze is voor vele vrouwen een ingrijpende periode in hun leven. Dit heeft onlosmakelijk een invloed op je gezin, je relatie en je omgeving. 
Er zijn vrouwen die net graag alleen langskomen om alles eens op een rijtje te zetten.
Anderen komen graag met hun partner langs. Door samen met je partner te komen krijgt hij/zij ook inzicht in welke veranderingen er zich kunnen voordoen en hoe daarop in te spelen. Dit zal een positieve invloed hebben op de communicatie onderling en de ondersteuning van je omgeving. Je partner is dus steeds welkom! 
 

Zoek hier jouw wolkjes (Menopauzeconsulente)
Locatie
Waar op consult?



Ook aan huis?
Later huisbezoek nodig?


Postcode

Er zijn geen vroedvrouwen-aan-huis voor deze regio.

Deze specialisatie bieden we hier jammer genoeg niet aan

Zoek je nog iets anders?

Bekkenbodemtherapie tijdens de menopauze

Net zoals een zwangerschap, is de menopauze een periode waarin je bekkenbodem extra aandacht nodig heeft. Door de hormonale veranderingen rondom deze periode ervaren veel vrouwen klachten binnen de seksuele, urinaire en genitale zone. Het hormoon oestrogeen en progesteron daalt waardoor 30%-50% van de spiermassa verloren gaat en de doorbloeding daardoor ook minder goed doorkomt

Lees meer   >