Ondersteuning bij zwangerschapsverlies

Het verlies van een kindje is een erg ingrijpende gebeurtenis. Je leven wordt hierdoor ernstig door elkaar geschud. Iedereen reageert anders op verlies. Rouwen is dan ook een intens proces dat tijd vraagt. 

Wat kan een vroedvrouw betekenen bij een zwangerschapsverlies?

Vanaf je die positieve zwangerschapstest deed, zit jullie kindje in gedachten al bij jullie aan tafel. Je bent mama geworden van dit kindje, ook al was de zwangerschap misschien maar pril. De zwaarte van het verlies wordt niet bepaald door het aantal weken dat de zwangerschap geduurd heeft, maar door de betekenis die het kindje al had
Een vroedvrouw kan op huisbezoek de medische nacontroles doen en biedt een luisterend oor. Ze blijft telefonisch bereikbaar bij vragen.

Hoe vraag ik begeleiding van een vroedvrouw aan na zwangerschapsverlies?

Aarzel niet om te bellen (016434157) of mailen (info@de-wolk.be). We helpen je erg graag verder door een afspraak in te boeken bij een vroedvrouw. Dit kan op eender welke moment dat jij er klaar voor bent om erover te praten.

Eindigde je zwangerschap in een miskraam?

Als je je kindje verliest in het begin van de zwangerschap, heet dat in de volksmond een miskraam. We hebben het liever over een pril zwangerschapsverlies. Ook Manu Keirse (dé specialist in rouwverwerking) is niet zo blij met het negatieve in het woord MISkraam. Je deed het mis, vooraleer je kon kramen. Daarom spreken we hier bewust van zwangerschapsverlies.

Bijna één op de vier zwangerschappen eindigt al pril in de zwangerschap. De impact ervan wordt enorm onderschat. Veel ouders hebben het moeilijk om met dit verlies om te gaan. Want hoe rouw je om een kindje dat je nooit echt hebt gekend? En hoe ga je om met de angst dat het bij een volgende zwangerschap misschien weer fout kan gaan?

Je kan na pril zwangerschapsverlies terecht bij een vroedvrouw. Deze begeleiding wordt via de derdebetalersregeling aangerekend aan je mutualiteit.

 

Wat als ik graag extra ondersteuning heb?

Wanneer je vragen hebt over jouw rouwproces of je voelt vast te lopen, kan het helpen om met een psycholoog in gesprek te gaan. We bekijken samen met jou wat je nodig hebt in deze moeilijke periode.

Zoek je nog iets anders?

Individuele voorbereiding – Privéles

Jij en je partner willen goed voorbereid zijn op de weeën, de bevalling, de borstvoeding en de kraamperiode maar de data van de zwangerschapscursus liggen je niet of groepslessen spreken je minder aan.

Lees meer   >

Zwangerschapswens

Wil je zwanger worden en zit je nog met heel wat vragen?
Een kind op de wereld zetten is niet niks, het is dan ook erg belangrijk om vooraf goed geïnformeerd aan deze nieuwe fase van je leven te beginnen.

Hoe weet je wat jouw meest vruchtbare momenten zijn? Moet je vitaminesupplementen innemen als je zwanger wilt worden? Heb je meer kans om zwanger te worden met een bepaald dieet? Wat kan mijn partner doen? Bij De Wolk helpen we je graag bij dit hele proces.

Lees meer   >

Zwangerschapscontrole

Vroedvrouwen kunnen normale zwangerschappen begeleiden. Je kan je consultaties bij de vroedvrouw perfect afwisselen met die bij je gynaecoloog. Voor die tussentijdse medische controles kan je dus bij ons terecht. Naast de medische controle neemt je vroedvrouw tijd voor al je vragen.

 

Lees meer   >

Intake nieuwe zwangerschap

Een positieve zwangerschapstest? Maak meteen een afspraak bij een vroedvrouw. 
Ze kan enorm veel voor jou betekenen. Omdat jij vroedvrouwenzorg verdient, maak je best tijdig een afspraak voor een medische controle.

Lees meer   >