Dit is Veerle

Veerle, kinesist en bekkenbodemtherapeut is getrouwd met Jan, ze wonen in Herent met hun 3 fantastische kinderen Jef, Rik en Flo.
Veerle is een actieve, sportieve moederkloek. Ze is een optimist die van het leven geniet. In haar vrije tijd kan je haar al joggend tegenkomen of volgt ze pilates bij Flowcare.

Enkele vragen aan Veerle

Hoe kan je Veerle contacteren?

Waarom ben je kinesist geworden?

Vanuit de overtuiging dat we heel letterlijk kunnen genezen door te bewegen. “kinesis + therapie” (=beweeg therapie).

Tijdens de opleiding kinesitherapie werd ik onmiddelijk geprikkeld door bekkenbodemreëducatie en zwangerschapsbegeleiding. Vandaar dan ook dat ik onmiddelijk na het afstuderen gestart ben met de verdere interuniversitaire opleiding bekkenbodemreeducatie. Ondertussen ben ik 12j geleden afgestudeerd en sindsdien binnen de kinesitherapie uitstluitend bezig met bekkenbodemreëducatie en perinatale kinestherapie.

Waarvoor mag iemand je altijd wakker maken?

Na 3x mama te zijn geworden heb ik ondervonden dat nachtrust relatief is. Intussen heb ik dus veel ervaring met vaak opstaan. Maak me zo nodig maar wakker voor eender wat, ik sta er met een glimlach.

Waarvoor zou je graag meer tijd maken?

Om de wereld rond te reizen, vrijwilligerswerk te doen

Wat is het leukste dat je al meegemaakt hebt tijdens je werk?

De lachende snoetjes van al die baby’tjes die meekomen met de mama’s maken me telkens weer heel gelukkig. Niets zo mooi om vrouwen te helpen herstellen tijdens 1 van de meest intense periodes uit hun leven.

Heb je nog tips voor toekomstige mama’s?

Gun je lichaam de tijd om rustig te herstellen met de juiste oefeningen. Durf praten over je klachten zoals urine en/of stoelgangsverlies. Je ben absoluut niet de enige.

Waarom zouden jonge mama’s een kinesist onder de arm moeten nemen?

Om zich te laten begeleiden om op een correcte manier te oefenen alvorens sporten te hervatten. Ieders bekkenbodemspieren en buikspieren hebben anders gereageerd op een zwangerschap/bevalling. De oefeningen worden dus individueel aangepast aan de specifieke noden.

Is er nog een fabeltje over kinesisten dat je de wereld uit wil helpen?

Veel mama’s denken dat vermits ze geen urineverlies hebben, hun bekkenbodemspieren in orde zijn. Dit is helaas een fabeltje. Om verzakkingen, stoelgangsproblemen of seksuele klachten te voorkomen/behandelen zijn oefeningen aangewezen.

Klaar om Veerle te ontmoeten?

Wolkjes over Veerle

Veerle en ik werken al heel lang samen. 6 jaar geleden nam Veerle met me contact op om zichzelf als bekkenbodemtherapeut voor te stellen, het klikte gauw, we geloofden ook meteen in een hechte samenwerking tussen kinesist – vroedvrouw. In die tijd was dat nog ongebruikelijk, ging de vroedvrouw niet het werk van de kinesist afnemen.

Wij wisten wel beter, structureel was er toen nog geen plaats voor een kinesist binnen ons team. Toen ik Veerle vertelde dat De Wolk een huis had, vroeg ze meteen: “is er in dat huis nog plaats voor een kinesist.

Zo blij om eindelijk in hetzelfde huis te kunnen samenwerken.

Veerle heeft een droom van mij in vervulling laten gaan. Zonder haar en Elke was ik geen wolkje geworden. En daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor! Veerle is een top collega, eentje waar ik ontzettend veel van kan leren, een krak in timing, altijd de rust zelve, 3 kinderen en mega sportief. Kortom; iemand waar ik met grote ogen naar op kijk! Ik ben apetrots dat ik met haar team-kine mag vormen bij De Wolk! 

Veerle is een van onze bekkenbodemtherapeute die ik beter heb leren kennen tijdens mijn eerste zwangerschap door mijn bekkeninstabiliet.. Ondanks de sessies niet altijd pijnvrij waren, kon ik er nadien weer tegen tot aan mijn volgende afspraak. 
Ook na de bevalling zorgt ze ervoor dat die bekkenbodem weer tegen een stootje kan Ze geeft niet alleen fantastische tips maar zorgt ook voor een fijne babbel waardoor je echt even ‘metime’ hebt als zwangere en  nieuwe mama.

Veerle is niet alleen een fanatatsiche bekkenbodemtherapeute, ze zorgt ook dat er steeds verse thee is voor ons allemaal!
 

Veerle leeft met zoveel passie voor haar vak! Ze kan er echt uren over vertellen. Ze wil zo graag dat iedereen die door haar opgevolgd wordt de allerbeste zorgen krijgt. Het geeft zo’n fijn gevoel om naar zo’n top collega te kunnen doorverwijzen omdat je weet dat de mensen echt de juiste info zullen krijgen. Bovendien is het nog eens een hele toffe madam waarbij je zeker je verhaal kwijt kan!