Onze missie

Image
gele wolk

‘Want elke mama verdient een wolkje’ moet de meest gehoorde uitspraak zijn binnen de Wolk. Soms gaat mama worden en zijn vanzelf, maar veel vaker is het krijgen van een baby zo’n ingrijpende gebeurtenis dat je wolk niet roze, maar grijs of zelfs zwart is. Dan zijn wij er ook voor je: de (vroed)vrouwen van De Wolk zijn een luisterend oor, met tonnen ervaring, kennis en begrip, klaar om je bij te staan met raad en daad.

Wie brengt jou een tas soep wanneer je ziek bent? Wie stuurt je een bemoedigende sms voor een examen, operatie of eerste dag op de nieuwe job? Met wie kan je lachen om die gênante speech van je schoonmoeder op je trouw? Een goede vriendin is goud waard, en dus proberen wij ook meer dan zorgverlener alleen te zijn tijdens die eerste ongelooflijk zotte maanden voor en na de bevalling. Wij beleven alles met je mee, als jij dat wilt. En dat kan met een lach, met een traan en met heel veel geduld.

De vroedvrouwen bij de Wolk zijn empathisch en verstandig, en specialisten in hun vakgebied. And they’ll never let you wolk alone.

Compleet

Vroedvrouwenpraktijk De Wolk is een compleet team: in ons midden tellen we vroedvrouwen, kinesisten, bekkenbodemtherapeuten, een osteopaat, een psychologe, een therapeut, een voedingsdeskundige, een  kinesiste voor groepslessen, een personal trainier en twee yogi. We zijn er voor én na de bevalling. We organiseren pre- en postnataal cursussen en bijeenkomsten , om ervaringen uit te wisselen, om toekomstige mama’s meer vertrouwen te geven, om mama’s (en baby’s!) bij elkaar te brengen en om een maximum aan genot uit de kraamperiode te halen.

Bijscholing, ervaring, digitale draaiboeken, medische ondersteuning, overleg : wij willen het beste voor jou en je baby, en dus rusten wij nooit op onze lauweren. Continu scholen onze vroedvrouwen zich bij, verdiepen ze zich in thema’s die mama’s bezig houden en maken ze gemakkelijk te verteren draaiboeken om onze expertise ook bij jou te krijgen.

Zonder Oordeel 

‘Vroedvrouwen horen bij de borstvoedingsmaffia’, ‘vroedvrouwen dragen allemaal geiten-wollen-sokken’. Gebruik jullie zwangerschapsdementie en vergeet alle cliché’s die je ooit hoorde. Bij de Wolk zijn we pro borstvoeding en trachten we mama’s daar zo goed mogelijk bij te ondersteunen, maar het geluk van mama’s staat voorop en daarom stappen we mee in ieder verhaal, of dat nu met of zonder moedermelk is. Laten we jouw unieke verhaal samen zo goed mogelijk vormgeven en vooral niet oordelen.

Hier voor jou

Een vroedvrouw aan huis is niet alleen voor the happy few. In tegendeel zelfs. Het is onze missie en droom om ook mama’s te bereiken die denken dat een vroedvrouw aan huis niets voor hen is of dat het te duur is. Wij doen ons uiterste best om de meest kwetsbare groep mama’s ook te bereiken en laten zelfs kosten vallen wanneer dit nodig blijkt.